Gradering

Fremgang i karate belønnes med en ny beltegrad som man tildeles ved å bestå en gradering. De første årene vil man kunne gradere 2 ganger i året.  Seinere vil man kunne gradere 1 gang i året. Forutsetningen for å delta på gradering er at man har trent jevnt og godt siden forrige gradering og stort sett vært på de fleste treninger i perioden.

Under gradering vil man sammen med andre få muligheten til å bevise hva man har lært siden sist av både ferdigheter, holdninger og kunnskaper innenfor et gitt karatepensum. Etter hvert som man graderer seg til en høyere grad blir også kravene høyere til hva som må til for å bestå graderingen. For barna under 12 år skal graderingen være et pedagogisk virkemiddel som motivasjon til videre trening, og måling av ferdigheter skal tones ned (ihht. Bestemmelser i NIF barneidrettsreglement).

Graderingen ledes stort sett av enten Hanshi Ingo De Yong 8.dan svart belte ,  Shihan Johan Lundqvist 5.dan svart belte eller av våre Sensei’s med 4. eller 3.dan svart belte.  

Mon belter

Mon belter

Barn og ungdommer opp til og med 14 år graderer seg til mon belter.  Mon belter har en hvit stripe rundt hele beltet. Kravene på gradering for mon belter er lavere enn det er for ungdommer og voksne over 15 år som graderer til det man kaller for kyu belte. Kyu belter er helfarget. 

Første gradering etter at man fyller 15 år graderer man til Kyu belte. Graderingsansvarlig vil da vurdere hvilken grad man får som kyu basert på blant annet kunnskap, disiplin, fokus og ferdigheter.  Når man graderer fra mon til kyu belte går man alltid ned flere grader da kravet for Kyu belter som sagt er betydelig høyere enn for mon belter.  

Graderingen skal være en fin opplevelse for deltakerne som markerer slutten på semesteret hvor både den organisatoriske rammen og gjennomføringen er av høy kvalitet. 

Pris for graderingen er:

Mon graderinger og opp til og med 7 kyu kr. 350,- inkludert ny grad og diplom.

Fra og med 6 kyu og opp til og med 1 kyu kr. 400,- inkludert ny grad og diplom.

Egne priser for dan (svart belte) graderinger.