Praktisk informasjon til alle utøvere og medlemmer i Nordhordland Karateklubb

Velkommen til Nordhordland Karateklubb (NHKK). Her finner du en del viktig informasjon som angår deg som medlem i NHKK. Det er derfor viktig at du og eventuelt dine foresatte leser alt nøye og setter dere inn i gjeldene regler og praksis.

Hvem kan trene med oss ?

Alle barn fra og med 8 år, ungdommer og voksne er hjertelig velkommen til å trene sammen med oss i klubben vår. Vi har utøvere som er fra 8 til 65 år. Mange av barna har også foreldes som trener karate samtidig med barna.

Kan jeg prøve gratis og hva koster det ?

Nybegynnere kan trene gratis og uforpliktende med oss i 3 uker for å se om de liker karate trening. Ønsker man å fortsette å trene karate med oss må medlems og treningsavgiften som nevnt under betales.

Treningsavgiften for første halvåret/ semesteret er kr. 1.200,- for alle nybegynnere. Da er drakt, belte og jakkemerke inkludert i prisen.

o   Beløpet skal betales til: Nordhordland Karateklubb, kontonr. 3632 50 78922

o   Ta med bekreftelse på betaling for utdeling av drakt og belte.

o   Drakt og belte blir utdelt på faste dager som blir opplyst om på trening og eller våre Facebook sider.

o   Jakkemerke skal sys på venstre side av drakten i brysthøyde.

Informasjon medlemsavgift og treningsavgift etter 1.halvår finner du her: Trenings og medlemsavgift

Hva skal jeg ha på meG under treningen?

I starten vil en løstsittende treningsdrakt uten for mange glidelåser/knapper gjøre nytten. Vi trener barføtt. Vi anbefaler imidlertid at du så snart som mulig anskaffer deg en gi (karatedrakt). Disse er langt bedre egnet til vår form for trening enn det meste av annet treningstøy. Dersom du blir medlem av NHKK vil du få gi (karatedrakt) og belte (obi) når du har meldt deg inn i klubben og betalt medlemsavgiften for første halvår.

Hva foregår på en trening ?

Treningsøktene for nybegynnere varer en time. Etter oppstilling og innbukking vil man dele gruppene opp basert på alder og hvor lenge man har trent (hvilken grad man har). Treningen vil som regel bestå av en lett oppvarming og en hoveddel med fokus på diverse karateteknikker som vil varierer fra ukens tema. Avslutningsvis har man av og til litt styrkeøvelser og uttøyning.

Hvordan blir jeg medlem

Du blir medlem ved å følge denne linken på vår hjemmeside. Etter du har meldt deg inn og betalt medlemsavgiften tar du med deg en bekreftelse på innbetalingen til din trener som da vil dele ut gi (karatedrakt) og obi (belte).

Hva om jeg vil si opp mitt medlemskap

Etter første halvår/ semester er det 1. måned oppsigelse, som gjelder fra den siste dag i måneden. Det betyr at det er den måneden man sier opp + ut kommende måned oppsigelsestid som gjelder.  For at oppsigelsen skal være gyldig må man sende mail til: oppsigelse@gojukai.no   I denne mailen må man oppgi fullt navn samt fødselsdato på utøveren som skal slutte. Det er også fint om du gir beskjed til din trener at du skal slutte.

Hva går medlem og treningsavgiften til ? 

Medlem o treningsavgiften går bl.a. til leie av lokaler, kjøp av utstyr til klubben og medlemmene, tilslutning til andre organisasjoner, bl.a. Norsk Kampsportforbund, Norsk Idrettsforbund, All Scandinavian Goju-kai Karate-do Association (I.K.G.A.) etc.

Når er det trening ?

Treningstider for nybegynnere finner du her: Treningstider

gradering

To ganger i året har vi det som kalles gradering. På gradering skal det vurderes om vi fortjener en ny grad i vår karate stil som er Goju Kai karate. Vi skal da sammen vise frem teknikker, spark, slag, stillinger etc som vi har lært i semesteret. På gradering er alle som vil se på hjertelig velkommen. Mer info om gradering her

bigstock-Karate-Fighter-With-Fit-Strong-256312693.jpg

BILDER eller andre hensyn

I forbindelse med treninger, gradering, konkurranse eller lignende er det av og til ønskelig å ta bilder eller film av aktiviteten/ treningen og således utøverne/ medlemmet. Bilder og eventuell film kan bli benyttet på klubbens hjemmesider på nett eller på klubbens Facebook og/ eller Instagram sider. Noen ganger kan også slike bilder komme i pressen ifb med omtale av klubben og dens aktiviteter. Dersom det ikke ønskes at det skal tas  bilder og eller film av medlemmet er det viktig at klubbens styre og trenere får tydelig skriftlig melding om dette.

 Er det noen hensyn som bør tas ovenfor utøveren/ medlemmet (sykdom, adferd eller lignende) kan det være i alles interesse at trenerne er informert, slik at eventuelle hensyn kan tas.

Annen viktig informasjon

o   Ute sko er ikke tillat i hallen.

o   Mobiltelefoner skal være avslått.

o   Vi trener karate barbeint.

o   Smykker, klokker, ringer, armbånd, øredobber etc må tas av før trening. Dette for å unngå skader.

o   Punktlighet er viktig, så vær der du skal til rett tid i treningsutstyr.

o   Under trening skal vi følge med, være stille og rette oss etter instruksjonene fra trenerne.

o   Ta med drikke til trening om ønskelig, og la det helst være vann.

o   Løping/roping og annen støy i garderobe eller Dojo (treningsområdet) er ikke tillatt.

o   Vis respekt og vær høflige med hverandre!

o   NB! Ikke la verdisaker ligge i garderoben under trening !

Det kan til tider være vanskelig å holde konsentrasjonen oppe for de aller yngste, og av den grunn er det ønskelig at det er minst mulig støy under treningen, også fra foreldre, søsken etc på tribunen.

Følg oss på facebook og her på våre hjemmesider

Vi oppfordrer dere til å følge Nordhordland Karateklubb her på våre hjemmesider og på våre Facebook sider der vi vil gi informasjon om treninger, gradering, konkurranser og annen aktivitet i klubben. Våre Facebook sider er : www.facebook.com/NordhordlandKarateklubb

Da håper vi at alle som trener her vil trives hos oss! Har dere spørsmål er det bare å kontakte trenerne eller styret i klubben.  

Med beste hilsen Nordhordland karateklubb

Goju Kai Karate Do

Goju Kai Karate Do